måndag 11 juli 2016

Rehnbergs goes Europe - Dag 3 - Tugga tysk asfalt

Dag tre hade 530 km tysk asfalt att bjuda på och målet var Frankfurt.
Vi åkte kvart i elva på på förmiddagen efter att Anna sprungit längs vattnet och vi ätit frukost.

Någonstans innan Echte tyckte Waze att det förmodligen skulle gå snabbare att svänga av motorvägen och ta småvägarna, förmodligen för att det var köer på motorvägen en bit längre fram, så nu blev det sightseeing på tyska landsbyggden. Problemet uppstod i Hollenstedt där waze tyckte att vi skulle ta en väg ur byn, men där hade någon dumpade 25 kubikmeter grus på en vägbanan och en gammal gubbe hade.... ja, vad hade han gjort.... det kom vi aldrig fram till, men det såg ut som om han hade försökt forcera grushögen med sin bil som nu stod i 45 graders vinkel upp i luften och det andra körfältet var spärrat av bärgningsbilen som skulle hjälpa gubben loss. Och ser man där, genvägar blir ibland senvägar, för nu hade Waze ett fullt sjå med att förstå att vi inte kunde ta denna väg.
Hur som helst, efter några turer fram och tillbaka runt byn och sen vidare så blev det lunch på Burgen King i Göttingen. Det var lite roligt för att Anna blev riktigt förbannad på killen som skulle ta vår beställning. Han var nog ny och kunde nästan inte ett ord engelska. Till slut fick vi hjälp av en man i kön till kassan bredvid för att beställa. Jag trodde tyskar skulle vara bättre på engelska, men vi har nog blivit lite bortskämmda med att inte se dubbad tv här i Sverige.

Framme i Frankfurt vid 18 så checkade vi in på Hotell Mainstation på An der Mainkur. Inte så roligt hotell i inte så roliga kvarter. Tvärs över gatan så det ut som om det låg en flyktinganläggning och det fanns inga restauranger att äta på. Vi gick till Lidl och köpte lite bröd och annat som vi åt på hotellrummet. Här hade vi för första gången två rum, mitt emot varandra i korridoren. Jag och D tog ena rummet och Anna, E och W tog det andra.